fbpx
NaslovnicaCrna GoraSkupština usvojila predlog propozicija takmičenja

Skupština usvojila predlog propozicija takmičenja

Podgorica, (MINA) – Skupština Odbojkaškog saveza usvojila je danas izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem za period do 31. jula ove godine.

Usvojena su i programske aktivnosti za 2019.-2020. godinu, kao i propozicije takmičenja za sezonu 2019/2020.

Predsjednik Cvetko Pajković, obrazlažući izvještaj o radu, kazao je da je 2019. godinu obilježio plasman muške seniorske reprezntacije na šampionat Evrope.

On je istakao da je taj rezultat za crnogorsku odbojku imao vrijednost kao osvajanje medalje.

“Učestvovali smo na svim balkanskim šampionatima, a posebno raduje uspjeh juniora koji su ponovo osvojili zlato. Obje selekcije bile su zlatne na Igrama malih zemalja Evrope”, kazao je Pajković.

Generalni sekretar Ivan Bošković obrazložio je finansijski izvještaj za period do 31. jula 2019.godine i istakao da su najveći rashodi bili za međunarodna takmičenja.

On je istakao da su prihodi u tom periodu bili 472.647 hiljada, a rashodi 386.683 hiljade EUR.

“Najviše smo prihodovali od Ministarstva sporta i mladih, od sredstava dobijenih na osnovu konkursa, 320 hiljada. Od Ministarstva sporta dobili smo još 40 hiljada kao nagradu za plasman na šampionat Evrope. Crnogorski olimpijski komitet dodijelio nam je 45 hiljada EUR, a prihodovali smo i od kotizacija i TV prava”, kazao je Bošković.

Predsjednik Pajković je prezentujući programske aktivnosti za 2019-2020.godinu posebno istakao organizaciju Evropskog prvenstva za kadetkinje (u17), kao i učešće seniora i seniorki u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021.godine.

Foto: MINA

Propozicijama takmičenja predviđeno je da se u Prvoj ligi odbojkaša naredne sezone takmiči pet, a kod odbojkašica deset klubova.

Komesar takmičenja Miloš Jovanović saopštio je da Mornaržrijeban uslovno, navodeći da je barski klub u procesu registracije kod Ministarstva sporta i mladih.

„Očekujemo da će to biti završeno na vrijeme. Volej star nas je obavijestio da je u teškoj finansijskoj situaciji i da trenutno nijesu u mogućnosti da se takmiče. Imaju neka obećanja, za sada se nijesu prijavli, ali ako bi obezbijedili sredstva ne remete sistem takmičenja i mogu da se uključe. Svima je u interesu veći broj klubova“, kazao je Jovanović.

On je naglasio da će u Prvoj ligi odbojkaša učetvovati Budva, Budućnost volej, Jedinstvo, Sutjeska i Mornar.

U Prvoj ligi za odbojkašice igraće Luka Bar, Morača, Galeb, Rudar, Gimnazijalac, Medditeran, Jedinstvo, Nikšić, Budva i Albatros.

Na Skupštini su izvučeni takmičarski brojevi ekipa, na osnovu čega će biti napravljen raspored utakmica po ligama.

Skupštini je prisustvovalo 18, od ukupno 27 delgata.

Skupština je konstatovala i verifikovala mandate novim članovima Skupštine, koji su to pravo stekli shodno odredbama Statuta OSCG.

Novi članovi su Saša Ivančević i Luka Liješević (OK Budva), Slobodan Jablan (Lovćen) i Nedžad Balić (Grebaje).

Sjednici Redovne Skupštine OSCG, osim delegata, prisustvovali su i predsjednik Trenerske organizacije Veselin Vuković i predsjednica Udruženja odbojkaških sudija Dragana Vučinić.

Sjednica je počela minutom ćutanja u znak sjećanja na nekadašnjeg odbojkaškog trenera Žarka Stajovića, koji je nedavno preminuo.

Najčitanije