Službe da podignu nivo operativne spremnosti

49
Ilustracija, Pixabay

Podgorica, (MINA) – Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova poslao je, preko Operativno komunikacionog centra 112, upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti, a građane da preduzmu neophodne preventivne aktivnosti u cilju zaštite imovine.

Kako su kazali, upozorenje je uslijedilo nakon što je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio da se danas popodne, do kraja dana i tokom noći, na području Crne Gore, a naročito na jugoistoku zemlje i u regionu južnog Jadrana, očekuje jaka frontalna konvekcija koja će usloviti jak razvoj olujno-grmljavinskih oblaka sa uslovima za lokalne kratkotrajne vremenske nepogode.

Poziv je poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direkciji za saobraćaj i nacionalnim parkovima.

Poziv je upućen i CEDIS-u, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Željezničkoj infrastrukturi Crne Gore, Crnagoraputu, kao i Aerodromima Crne Gore, Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat, i Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS