fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpasilački tim Crne Gore krenuo u Albaniju

Spasilački tim Crne Gore krenuo u Albaniju

Podgorica, (MINA) – Specijalni crnogorski tim koji čini 18 spasilaca iz službi zaštite i spašavanja i šest predstavnika Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upućen je danas u Albaniju.

Vlada je donijela odluku o upućivanju tima za traganje i spašavanja iz ruševina u Albaniji, koju je u utorak ujutro pogodio razoran zemljotres.

Kako je saopšteno iz Vlade, tim je upućen u skladu sa potrebama koje je su iskazale albanske vlasti i dogovorom postignutim u srijedu prilikom boravka članova crnogorske Vlade u Draču.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je da je riječ o vrhunski obučenim profesionalcima, spremnim da se suoče sa svim posljedicama elementarnih nepogoda i pomognu unesrećenima.

„Nemam dilemu da će oni svoje operativne zadatke izvršiti odgovorno i požrtvovano, kao da to rade svojoj zemlji, bez razlike”, kazao je Nuhodžić.

On je rekao da je Crna Gora obavezna da to čini kao zemlja članica NATO-a i saveznica, ali da je to prije svega ljudska dužnost i obaveza.

„Kada se nekom desi nesreća, komšija je prvi koji pritekne u pomoć. Tako je to u životu naših građana, tako je to u našoj državnoj politici”, naglasio je Nuhodžić.

On je poručio da se slanjem specijalnog tima ne završava potreba Crne Gore da pomognemo Albaniji u saniranju posljedica od zemljotresa.

Najčitanije

Izabran novi Odbor direktora CEDIS-a

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je, u svojstvu Skupštine akcionara Crnogorskog elektrodistributivog...