fbpx
NaslovnicaCrna GoraSporazum će predstaviti međunarodnim adresama

Sporazum će predstaviti međunarodnim adresama

Podgorica, (MINA) – Sporazum za budućnost, koji su sa organizatorima protesta “Odupri se- 97.000” potpisali svi poslanici opozicije, biće predstavljen relevantnim međunarodnim adresama, dogovoreno je na sastanku lidera parlamentarnih opozicionih partija i organizatora protesta.

Lideri opozicije i predstavnik organizatora protesta održali su danas u Podgorici drugi sastanak, čiji je domaćin bila Demokratska Crna Gora.

Iz Demokrata su saopštili da su nastavljeni redovni konsultativni sastanci u cilju osnaživanja građanskih protesta i osmišljavanja što efikasnije i produktivnije strategije koja bi trebalo da dovede do konačne smjene trodecenijske vlasti u Crnoj Gori.

Kako su kazali, na sastanku je analizirana aktuelna politička situacije i protekli protesti i dogovoreno preduzimanje konkretnih mjera sa ciljem realizacije Sporazuma za budućnost, koji je na Trgu, pred desetinama hiljada okupljenih građana, potpisalo svih 39 poslanika opozicije.

“Saglasno prethodno navedenom, lideri i predstavnik organizatora protesta su se na sastanku saglasili da predstave Sporazum za budućnost relevantnim međunarodnim adresama”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je na sastanku postignut dogovor da nekoliko radnih grupa i kreativnih timova odmah počne da radi na strategiji osmišljavanja različitih akcija, koje će biti u funkciji pritiska na vlast.

“Ovo naročito kada se ima u vidu da protesti i svojom dosadašnjom masovnošću i karakterom ostvaruju svrhu i olakšavaju postizanje cilja, te da takav građanski, mirni i nenasilni pritisak postaje sve manje podnošljiv i odoljiv za režim”, navodi se u saopštenju.(kraj) nim

Najčitanije