fbpx
NaslovnicaCrna GoraStanković: Potvrđeno skoro 98 odsto optužnica

Stanković: Potvrđeno skoro 98 odsto optužnica

Podgorica, (MINA) – Procenat potvrđenih optužnica u prošloj godini je izuzetno visok, i iznosi skoro 97,8 odsto, saopštio je danas u Skupštini vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

Parlament je danas razmatrao Izvještaj o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za prošlu godinu.

Stanković je kazao da je, u pogledu bilansa ostvarenih rezultata, procenat potvrđenih optužnica u postupku sudske kontrole izuzetno visok, i iznosi 97,78 odsto.

Kako je naveo, u postupku prethodnog ispitivanja optužnih predloga, protiv 2.864 osobe, u 99 odsto tih akata sud nije utvrdio postojanje grešaka ili nedostataka, niti potrebu boljeg razjašnjenja stanja stvari u predmetu kao smetnje za zakazivanje glavnog pretresa.

„Po optuženjima osnovnih, viših i Sprecijalnog državnog tužilaštva, osuđujućom presudom riješeno je 90,9 odsto optuženja, oslobađajućom 3,65 odsto, a odbijajućom 1,98 odsto optuženja“, kkazao je Stanković.

On je kazao da je protiv 0,65 odsto osoba odlučeno rješenjem o izricanju mjere bezbjenosti, dok je protiv 1,9 odsto optuženje ustupljeno, a protiv 0,92 odsto obustavljeno.

Stanković je kazao da je su u prošloj godini, primjenom instituta odloženog krivičnog gonjenja, državni tužioci riješili predmete protiv 617 učinilaca.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije