fbpx
NaslovnicaCrna GoraStanove dobilo 97 zdravstvenih radnika

Stanove dobilo 97 zdravstvenih radnika

Podgorica, (MINA) – Premijer Duško Marković uručio je danas ključeve 97 stanova zaposlenima u zdravstvenom sistemu.

Stanovi su izgrađeni partnerstvom Vlade, Glavnog grada i Stambene zadruge zdravstvenih radnika „Zdravstvo“, a čitava investicija vrijedna je oko 3,5 miliona EUR.

“Imamo razloga da budemo zadovoljni i kažemo da ne radimo samo na kvalitetu zdravstvene usluge nego i poboljšanju ukupnog standarda onih koji tu uslugu pružaju građanima”, rekao je Marković.

On je kazao da je Vlada u poslednje dvije godine zadruzi opredijelila više od 750 hiljada EUR za gradnju stanova zaposlenima u zdravstvu i poručio da će nastaviti sa takvim aktivnostima.

“Čitava investicija je vrijeda oko 3,5 miliona EUR. Glavni grad je ustupio plac, a na osnovu komunalija kojih je oslobodio investitora uložio više od 550 hiljada EUR”, saopštio je premijer.

Kako je rekao, Vlada intezivno radi kako bi poboljšala uslove zaposlenih u zdravstvu i kvaliteta života.

“Vjerujem da rezultati Vladine politike u pogledu društvenog rasta, stabilizacije javnih finansija koji bi trebalo biti okončani po programu finasnijske konsolidacije krajem godine, biti prilike da razgovaramo o većim platama u zdravstvu, obrazovanju i drugim sektorima”, rekao je Marković.

On je zamolio zaposlene u zdravstvu i obrazovanju da razumiju opšti društveni ambijent i napore Vlade da taj ambijent unprijedi kako bi ušli u fazu povećanja njihovih zarada.

“Vjerujem da je kraj ove i početak naredne godine dobro vrijeme za tu novu politiku”, rekao je Marković.

Ministar zdravlja, Kenan Hrapović, kazao je da je Vlada za tri godine opredijelila oko 1,8 miliona EUR za rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u zdravstvu.

Prema njegovim riječima, saradnjom Vlade sa Stambenom zadrugom Zdravstvo u prethodnih nekoliko izgrađeno je i omogućena kupovina stanova po povoljnijim uslovima za 322 zaposlena u zdravstvu.

“To je dokaza da Vlada zaista vodi računa za zaposlene u zdravstvenom sistemu. Postoji interesovanje zaposlenih i u drugim gradovima pa smo u pregovorima sa sindikatima ostalih zdravstvenih ustanova i opštinama Berane, Bijelo Polje, Cetinje, Kotor i Herceg Novi”, saopštio je ministar.

Direktor Stambene zadruge Vladimir Pavićević rekao je da zadruga rješava stambena pitanja za skoro četiri hiljade zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u Podgorici.

“Potreba za daljim radom i izgradnjom stambenih objekata je velika i nadamo se da ćemo i dalje imati podršku Vlade i Glavnog grada jer bez toga vrlo teško možemo da radimo”, rekao je Pavićević.

Kako je rekao, kvalitet dodijeljenih stanova je na veoma visokom nivou.

“Nadam se da ćemo u narednom periodu sa većom finansijskom pomoći uspjeti da cijenju kvadrata spusutimo na niži nivo, što je neophodno za zdravstvene radnike koji sa svojim zaradama teško mogu da podignu kredite”, rekao je Pavićević i dodao da je ovim projektom cijena kvadrata do 40 odsto niža nego što je tržišna cijena u Glavnom gradu.

Alma Mutavčić, koja je projektom riješila stambeno pitanje, kazala je da se nada da će se ova dobra praksa nastaviti.

“Mimo privilegije kupovine po povoljnim uslovima i nižih kametnih stopa od standardnih, privilegija je i živjeti u ovom lijepom kvartu, porodičnom naselju i stanovima koji po svim standardima zadovoljavaju uslove življenja”, rekla je Mutavčić.

Najčitanije