fbpx
NaslovnicaCrna GoraEPCG za ekološki incident da plati 354,6 hiljada EUR

EPCG za ekološki incident da plati 354,6 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Termoelektrana (TE) Pljevlja je ispuštanjem otpadnih voda, usljed čega je došlo do pomora ribe u rijeci Vezišnici i Ćehotini, izazvala štetu od 354,65 hiljada EUR, navodi se u izvještaju Komisije za utvrđivanje i naknadu štete.

Iz Elektoprivreda Crne Gore (EPCG) kazali su agenciji MINA da će prihvatiti sve odluke nadležnih organa i nadoknaditi štetu zbog ekološkog incidenta u Pljevima.

U izvještaju Komisije, koju je formiralo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, navodi se da je ukupna šteta po osnovu uginuća ribljeg fonda 289,65 hiljada EUR, prenosi portal Vijesti.

“Ovome treba dodati i preračunatu indirektnu štetu za naredni period od pet godina koja iznosi 65 hiljada EUR”, dodaju se u izvještaju.

Navodi se da je zbog ispuštanja otpadnih voda uginulo 420 kilograma škobalja vrijednosti 29,4 hiljade EUR, 2,6 hiljada kilograma pastrmke vrijednosti više od 260 hiljada EUR.

Izvještaj su potpisali poljoprivredni inspektor Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Mile Čamdžić, vanredni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu, odsijek za Biologiju Danilo Mrdak i predsjednik Sportsko ribolovnog kluba “Lipljen” Vaso Knežević.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...