fbpx
NaslovnicaCrna GoraSveobuhvatnim dijalogom do slobodnih i fer izbora

Sveobuhvatnim dijalogom do slobodnih i fer izbora

Kolašin, (MINA) – Politički subjekti vlasti i opozicije treba da nađu modalitete i počnu sveobuhvatan dijalog, kako bi stvorili uslove za slobodne izbore i vratili povjerenje građana u izborni proces, poručeno je na seminaru koji je organizovao Centar za monitoring i istraživanje (CeMI).

Predstavnik Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP), Ivan Vujović je, komentarišući rezultate CeMI-jevog istraživanja koje je pokazalo da postoji pad povjerenja građana u izborni proces, rekao da je to logična percepcija građana i da je ona zasnovana na onome što se posljednjih nekoliko godina dešavalo.

„Zasnovana je na posljednjim aferama koje su izbile, a koje su očigledno pokazale ono što su građani vjerovatno i do sada znali, ali ovog puta je više nego opipljivo dokumentovano kroz aferu Koverat“, kazao je Vujović, prenosi PR centar.

Taj pad povjerenja, kako je naveo, konstatuje i Evropska unija u Izvještaju, koji je nedavno objavljen.

Prema riječima Vujovića, pad povjerenja doveo je do toga da su političke partije opozicije iskazale ogromnu rezervu i već najavile bojkot narednih izbora, ukoliko ne dođe do reforme izbornog zakonodavstva i uspostavljanja pravno–političkih garancija.

Najčitanije