fbpx
NaslovnicaCrna GoraTadić: SP kruna sezone

Tadić: SP kruna sezone


Podgorica, (MINA) – Crnogorski plivač Ilija Tadić kazao je da je zadovoljan pripremama u Podgorici i da će spremno dočekati Svjetsko prvenstvo (SP) u Londonu.

Šampionat u engleskoj prijestonici na programu je od 9. do 15. septembra. Tadić će nastupiti u klasi S 9, u disciplini 50 metara slobodnim stilom i pokušati da ispuni normu za Paraolimpijske igre u Tokiju.

Norma za tu disciplinu iznosi 26 sekundi i 74 stotinki. Tadić je početkom juna na Svjetskoj seriji u italijanskom Linjanu trku isplivao za 26,78 sekundi, što je samo četiri stotinke slabije od olimpijske norme.

Barjaktar sa Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru kazao je da trenira u odličnim uslovima i da duguje veliku zahvalnost osoblju bazena Sportskog centra Morača.

„Završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Londonu odrađujem u Podgorici, na bazenu SC Morača. Uslovi su fantastični, veliku zahvalnost dugujem osoblju tog sportskog objekta. Radio sam naporno i siguran sam da ću spremno dočekati start šampionata“, kazao je Tadić agenciji MINA.

On je naglasio da je SP najveći izazov za njega ove sezone.

„Očekujem da ću nadoknaditi te četiri stotinke koje nijesam isplivao u Linjanu, koje su mi nedostajale normu za Paraolimpijske igre u Tokiju. Nadam se da ću ući u finale na 50 metara kraul i ispuniti normu“, kazao je Tadić.

foto: MINA

Trener Danijela Franeta kazala je da je zadovoljna urađenim na pripremama i da je Tadić bio maksimalno fokusiran na rad.

“Iskoristili smo dobre uslove kompleksa u Podgorici i lijepo vrijeme, sve što smo imali na raspolaganju. Polako se bližimo kraju poriprema i dobro smo radili. Maksimalno je bio fokusiran na rad. Uradili smo sve što smo mogli i što smo planirali, sigurna sam spremili se dobro za SP“, kazala je Franeta.

Ona je naglasila da je SP u London kruna sezone i završnog dijela predolimpijskog ciklusa.

„Ostaje žal za one četiri stotinke koje nije uspio da otpliva u Linjanu. Da je isplivao, a bio je na pragu norme, bili bi već sada psihički smireni, rastećeni i spremni za POI. Nadam se da će na SP uraditi to što priželjkujemo ove dvije godine. Spremno dočekujemo SP, nadamo se olimpijskoj normi i finalu“, kazala je Franeta.

Tadić i Franeta putuju London 12. septembra, dok je trka na programu tri dana kasnije.

Najčitanije