fbpx
NaslovnicaCrna GoraTalenti mogu na FDU i prije završetka srednje škole

Talenti mogu na FDU i prije završetka srednje škole

Podgorica, (MINA) – Fakultet dramskih umjetnosti (FDU) Univerziteta Crne Gore (UCG) kandidati mogu upisati bez završene srednje škole, ukoliko polože prijemni ispit, saopštio je prodekan za nastavu te visokoobrazovne ustanove, Relja Eraković.

Prijemni ispit, kao dodatni uslov za upis na FDU, kako su objasnili iz UCG, podrazumijeva provjere individualnih sposobnosti za stvaralaštvo u stručno-umjetničkoj oblasti, odnosno provjere teoretskih i praktičnih znanja i sposobnosti.

Eraković je rekao da se nada da će kandidati koji polože prijemni ispit i steknu pravo upisa na nekom od studijskih programa FDU u studijskoj 2019/20. godini biti na svim poljima bolji od prethodnika, a neće imati, naglašava on, lak zadatak.

Na studijskom programu Drama i pozorište ove godine ima mjesta za 12 kandidata, na programu Film i mediji 13 kandidata, dok glumu može upisati njih desetoro.

Pravo upisa na Fakultetu dramskih umjetnosti, kako je dodao Eraković, imaju kandidati sa završenim IV-1 podnivoom Nacionalnog okvira kvalifikacija i to gimnazija, licencirana srednja vjerska škola i sve srednje stručne škole.

„Izuzetno, na stručno-umjetničkim studijskim programima osnovnih studija akademija umjetnosti može se upisati kandidat bez završene srednje škole, ukoliko položi prijemni ispit“, objasnio je Eraković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije