fbpx
NaslovnicaCrna GoraTraže kontrolno saslušanje Darmanovića

Traže kontrolno saslušanje Darmanovića

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) iniciraće kontrolno saslušanje šefa diplomatije Srđana Darmanovića zbog postupka trojice ambasadora, koji su odlučili da plate kaznu od 600 EUR izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević.

Poslanici Branka Bošnjak i Jovan Vučurović inicijativu će sjutra podnijeti predsjedniku Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andriji Nikoliću.

Oni saslušanje Darmanovića traže zbog, kako su kazali, skandaloznog ponašanja i saopštenja trojice crnogorskih ambasadora, Miodraga Vlahovića, Nebojše Kaluđerovića i Željka Perovića, i njihove otvorene podrške raspirivanju nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti od savjetnice u ambasadi Crne Gore u Turskoj.

Vučurović je naveo da su antisrpstvo i antipravoslavlje odavno postali simboli aktuelnog režima.

“Bljuvotine i poziv na linč koji je saopštila savjetnica, a svojim novcem i saopštenjem podržali ambasadori, samo govori o nastavku te ekstremističke politike”, kazao je on.

Vučurović je dodao da bi u svakoj drugoj državi takvi fanatici bili smijenjeni, “ali ovdje nema pravne države, a takva mržnja se odomaćila i postala dio zvanične politike Demokratske partije socijalista i satelita”.

Bošnjak i Vučurović traže saslušanje i povodom negativnog mišljenja Državne revizorske institucije o finansijskom poslovanju pojedinih predstavništava Crne Gore u inostranstvu.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...