fbpx
NaslovnicaCrna GoraTrojici dječaka sudiće se za silovanje i ucjenu

Trojici dječaka sudiće se za silovanje i ucjenu

Podgorica, (MINA) – Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju podiglo je optužnicu protiv tri dječaka uzrasta od 14 do 16 godina za koje se sumnja da su više mjeseci sa dva školska druga, mlađa od 14 godina, zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu, saznaje Pobjeda.

Tužilaštvo je, kako je saopšteno iz tog organa, podnijelo Vijeću za maloljetnike Višeg suda u Bijelom Polju predlog za izricanje krivične sankcije vaspitne mjere upućivanje u ustanovu zavodskog tipa.

“Maloljetnicima je stavljeno na teret da su počinili krivična djela silovanje, obljuba sa djetetom i ucjena”, precizirano je iz Višeg državnog tužilaštva.

Tri dječaka su, kako je potvrđeno iz Višeg suda, i dalje u specijalnoj ustanovi Centar “Ljubović” gdje ih je sutkinja za maloljetnike tog suda Vanja Rakonjac 18. marta privremeno uputila.

Dječavi su, kako se sumnja, dvanaestogodišnju djevojčicu mjesecima seksualno zlostavljali i ucjenjivali eksplicitnim video-snimkom.

Protiv tri dječaka uzrasta od 14 do 16 godina je, s obzirom na to da su prema Zakonu o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku krivično odgovorna, podignuta optužnica i vodiće se sudski postupak.

Protiv dva dječaka koji imaju manje od 14 godina ne može biti podignuta optužnica, odnosno vođen sudski postupak zato što prema ovom zakonu nijesu krivično odgovorna.

Najčitanije