fbpx
NaslovnicaCrna GoraTumbaković: Engleska favorit u Podgorici

Tumbaković: Engleska favorit u Podgorici

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Engleske apsolutni je favorit, ne samo u Podgorici, nego i za osvajanje prvog mejsta u grupi, ali i Crna Gora ima za šta da se bori i šta da izgubi, kazao je crnogorski selektor Ljubiša Tumbaković.

Crna Gora i Engleska odigraće sjutra u Podgorici utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Tumbaković je naglasio da kada nema šta da se izgubi bolje da se i ne izlazi na teren.

“Imamo šta da izgubimo, tri boda. Engleska je apsolutni favorit, ali ako nemamo što da izgubimo bolje i da ne izlazimo na teren. Vidjećemo da li je to hrabro ili ludo. Naš cilj je da damo sve od sebe – zbog nas, navijača i Crne Gore”, rekao je Tumbaković.

On je kazao da želi da se njegov tim velikom rivalu suprotstavi na realan način, znajući i njegovu jačinu.

“Svi oni su u takmičarskom ritimu, igraju stalno, za razliku od nas. ali fudbal je igra, može da se dogodi i loš dan, slab trenutak. Teško im je naći manu”, kazao je Tumbaković.

On je, odgovarajući na pitanje da li će Engleska biti dodatno motivisana jer nije pobijedila dva puta u Podgorici, kazao da svi imaju motiv kada igraju u kvalifikacijama.

“Engleska dolazi sa autoritetom, svojim statusom i kao fudbalska nacija i kao država. Kada su pomalo izgubili autoritet, uradili su mnogo na Mundijalu, pa u Ligi nacija. Sada imaju ozbiljan autoritet, prepoznatljivost u sistemu, igri. Naravno da će im dodatni motiv biti to nas nisu dobili dva puta”, rekao je Tumbaković.

On je kazao da ne može sa sigurnošću da kaže da će Stefan Savić igrati protiv Engleske.

“Ne mogu da kažem da će sigurno igrati, ali je na najboljem putu da igra. On je juče imao dva treninga, korektno je izdržao, vidjećemo sve na posljednjem treningu”, rekao je Tumbaković.

Vezista španskog Levantea, Nikola Vukčević
kazao je da je ekipa emotivno ispražnjena zbog načina na koji je završen meč u Sofiji.

On smatra da je Crna Gora izgubila dva, a ne osvojila jedan bod protiv Bugarske u Sofiji.

Prema njegovim riječima, crnogorska reprezentacija protiv Engleske može da dobije nnogo, a malo da izgubi.

“Engleska je možda i najteži protivnik od kada sam u reprezentaciji. To je skup mladih, ali iskusnih igrača, sa iskustvom igranja u Premijer ligi. Ne možemo da im prijetimo, ali smatram da bi bod iz tog meča bio veliki. U prve dvije utakmice sa Engleskom u Podgorici nijesmo poraženi. Želimo da nastavimo taj niz. Biće teško, ali vjerujemo u svoj kvalitet”, kazao je Vukčević.

On je, komentarišući rivala, naveo da ima pet ili šest igrača na najvećem nivou, ali da im najveća opasnost prijeti od Rahima Sterlinga i Herija Kejna.

“Želimo da odigramo kao drugo poluvrijeme u Sofiji. Bitno je kako ćemo otvoriti utakmicu, nadam se da ćemo u prvih 15-20 minuta biti pravi i da ćemo rasti kako utakmica bude odmicala”, kazao je Vukčević.

Crna Gora je na startu kvalifikacija igrala u Sofiji sa Bugarskom 1:1, dok je Engleska na Vembliju pobijedila Češku 5:0.

Duel na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

U isto vrijeme u Prištini sastaće se Kosovo i Bugarska.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu