fbpx
NaslovnicaCrna GoraTumbaković: Težak posao protiv Bugarske i Engleske

Tumbaković: Težak posao protiv Bugarske i Engleske

 

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore u novi ciklus kvalifikacija ulazi sa velikim ambicijama, svjeska težine posla u duelima sa Bugarskom i Engleskom, kazao je selektor Ljubiša Tumbaković.

Crna Gora će na startu igrati sa Bugarskom 22. marta u Sofiji, dok će tri dana kasnije u Podgorici ugostiti Englesku.

Tumbaković je naglasio da je prva utakmica uvijek i posebno interesantna.

“Ulazimo u takmičenje s velikim ambicijama, a prva utakmica je uvijek i posebno interesantna, uostalom kao i svaka koja otvara neko takmičenje. Sve ekipe na početku imaju veliki motiv i planove, pa i Bugarska, koja svoje ambicije bazira na Ligi nacija, gdje je u jednom dijelu imala fantastičan rezultat”, rekao je Tumbaković.

On je naglasio da je BUgarska napravila tim koji želi da se takmiči, disciplinovana i profesionalna.

“Tako da očekujem veliku borbu u Sofiji i da pariramo rivalu na pravi način. Bugarska pokazuje kompaktnost, bez posebno kvalitetnih pojedinaca. Mada imaju dvojicu ili trojicu koji su stvarno dobri. Tu prije svega mislim na kapitena Popova. Imaju još neke interesantne fudbalere, ali neću reći o kome se radi”, rekao je Tumbaković.

On je kazao da problemi crnogorske selekcije sa povredama nijesu ništa novo i da su postali normalni.

“Stevan Jovetić već duži period ne igra pa smo ovo na neki način i očekivali, dok nas je iznenadila povreda Stefana Savića. On je došao, pokušaće da se uključi u proces treninga. Sve zavisi kako teče oporavak. Klub i on su preduzeli sve mjere, a mi ćemo rehalibitaciju nastaviti ovdje. Tako da ćemo vidjeti, ima nekoliko dana do utakmice”, rekao je crnogorski selektor.

On je istakao da Jovetić i Savić nijesu jedini problem, već i da još nekoliko reprezentativaca nijesu u takmičarskom ritmu.

“Do sada smo imali problema s povredama, a sada imamo igrače kojima fale utakmice. To može da bude problem, ali i ne mora, jer neki igrači u reprezentaciji mogu da na svježinu pokažu kvalitet koji posjeduju. To sigurno ne utiče na ambicije, moramo da pripremimo ekipu na sve. Na tome i radimo evo već tri i po godine”, rekao je Tumbaković.

Najčitanije