fbpx
NaslovnicaCrna GoraTužilaštvo ocjenjuje da li ima elemenata krivičnih djela

Tužilaštvo ocjenjuje da li ima elemenata krivičnih djela

Podgorica, (MINA) – Državno tužilaštvo će procesuirati u zakonskom postupku svako lice, bez obzira na svojstvo ili funkciju, ukoliko utvrdi da u njegovim radnjama ima elemenata nekog krivičnog djela, poručio je vrhovni državni tužilac Ivica Stabković.

“Državno tužilaštvo prati aktuelne događaje u Crnoj Gori i ocjenjuje da li u izjavama i u radnjama bilo kog lica, postoje bitna obilježja krivičnih djela pozivanja na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, oružane pobune, izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i drugih krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti”, saopštio je Stanković.

On je kazao da će državno tužilaštvo, kao jedinstven i samostalan državni organ, u okviru svojih nadležnosti cijeniti svaki konkretni događaj samostalno.

“Ukoliko nađe da su u radnjama bilo kog lica ostvareni elementi nekog krivičnog djela, ono će bez obzira na svojstvo ili funkciju, biti procesuirano u zakonom propisanom postupku”, kazao je Stanković.

Najčitanije

Podrška za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvalo je zainteresovane da se do...