fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Crnoj Gori osim protesta postoje i druge teme

U Crnoj Gori osim protesta postoje i druge teme

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori, osim protesta, postoje i druge, realne ekonomske, političke i društvene teme, koje su značajne za život građana, poručio je danas premijer Duško Marković.

Na pitanje da li je saglasan sa ocjenom crnogorskog predsjednika, Mila Đukanovića, da Vijesti i određeni dio civilnog sektora, kao tradicionalni centri destrukcije navodno stoje iza aktuelnih građanskih protesta, Marković je odgovorio da bi bilo neukusno da tumači njegov stav.

„Bilo bi neukusno da ja ili bilo ko tumači taj njegov stav ili traži argumentaciju za to. On je to uradio korektno, na javnoj sceni i to treba da vas ohrabri da nema skrivene agende ili kampanje već javno saopštenog stava“, rekao je Marković novinarima nakon premijerskog sata.

On, kako je kazao, primjećuje da Vijesti daju dosta prostora protestima.

„Ne kritikujem, ali primjećujem da je takvim izvještavanjem zanemarena aktuelna društvena, politička i ekonomska realnost“, kazao je Marković.

Protesti su, smatra on, demokratsko sredstvo, sa objedinjenim zahtjevima potrebni demokratskom društvu.

„Nemamo ništa protiv toga i pozivamo na dijalog ali život ne može da stane i ne mogu se osporavati evidentni rezultati. U petak ćete dobiti i nove podatke o stopi rasta za 2018. i očekujem da to u vašoj novini bude afirmativno“, poručio je Marković.

To, rekao je on, svima daje korist.

„Nisam zadovoljan što sadržaj protesta dobija veći značaj od onoga što se radi u realnom ekonomskom i društvenom životu Crne Gore“, naveo je Marković.

Prema njegovom riječima, plate se isplaćuju redovno, penzije, socijale, gradi se auto-put, rekonstrušu se ulice, ekološka sanacija Bijele i sve se dešava dok protesti traju.

On je, komentarišući navode predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, da su crnogorske službe prisluškivale Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država, rekao da prvi put čuje za to.

»Crna Gora i Sjedinjene Američke Države su partneri. Znao bih da je toga bilo. Promjene u sektoru ne mogu da povežem sa tim«, rekao je Marković.

Upitan da li je planirano povlačenje Predloga zakona o tajnosti podataka, s obzirom na to da su na račun njega iznijete brojne kritike, Marković je odgovorio da ih je registrovao.

»Registrovao sam primjedbe i prigovore i nećemo ići u parlament sa njim dok ne razmotrimo svaki prigovor i činjenicu«, kazao je Marković.

On je naveo da, ukoliko se pokaže da su prigovori osnovani, zakon će biti vraćen u proceduru i na njemu će se raditi od početka.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...