fbpx
NaslovnicaCrna GoraSaobraćaj ponovo prekinut zbog poplava

Saobraćaj ponovo prekinut zbog poplava

Nikšić, (MINA) – Obilne, od sinoć pojačane, padavine dodatno su pogoršale situaciju u dijelu nikšićke opštine gdje se voda približila ili već prodrla u dio kuća, a zbog izlivanja rijeke Zete saobraćaj je ponovo prekinut od Dukla preko Brezovačkog mosta.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja u Nikšiću, Veselin Gardašević, rekao je agenciji MINA da su dobili oko 50 novih poziva za pomoć iz najugroženijih djelova Mokre Njive, Glibavca, Brezovika, Gornjeg Polja, Miločana, Rastovca.

„Pojačali smo broj zaposlenih u smjeni kako bi stigli da što brže reagujemo na pozive. Policija je zatvorila put kod Dukla prema Brezoviku, a naše ekipe su i jutros izvlačile nekoliko zaglavljenih vozila kod mosta u dijelu gdje se Zeta najviše izlila“, rekao je Gardašević.

Prema njegovim riječima, voda je prodrla uglavnom u prodrumske prostorije, mada i u prizemlje nekih od kuća u Mokroj Njivi, pa su ekipe Službe zaštite i spašavanja stalno na terenu i pomažu mještanima.

Voda je tokom novembarskog kišnog talasa izbila i u nekim krševitim djelovima nikšićke opštine, kao što je slučaj u selu Broćanac, gdje prijeti opasnost od ulivanja u dio kuća Nikolića.

„Poziva za pomoć ima i dijelu grada, ali je uglavnom riječ o prodiranju vode u potkrovljima zbog od liščća začepljenih oluka“, rekao je Gardašević i dodao da im je prioritet angažovanje u najugroženijim djelovima opštine.

Najčitanije