fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Skupštini 20 odsto više službenika

U Skupštini 20 odsto više službenika

Podgorica, (MINA) – U Službi Skupštine Crne Gore biće zaposleno 275 izvršilaca, što je uvećanje od 20 odsto, predviđeno je Predlogom novog pravilnika o organizaciji i sistematizaciji o kojem će danas raspravljati Administrativni odbor.

Novi pravilnik, u koji je Pobjeda imala uvid, zamijeniće onaj iz 2013. godine, kojim je bilo predviđeno 166 radnih mjesta sa ukupno 255 izvršilaca.

U Službi Skupštine, prema podacima od 30. januara ove godine, zaposleno 198 osoba, od čega 185 na neodređeno, a 13 na određeno vrijeme.

Organizaciona struktura Službe Skupštine promijenjena je u odnosu na dosadašnji Pravilnik.

U Sektoru za podršku zakonodavnoj i nadzornoj funkciji Skupštine i dalje je sistematizovano 17 organizacionih jedinica, ali je brisan Odsjek za pripremu i obradu sjednica radnih tijela.

Umjesto Odsjeka za pripremu i obradu sjednica Skupštine, fonografskih i štampanih zapisa, sistematizovani su odsjeci za pripremu i obradu sjednica Skupštine, kao i fonografskih i štampanih zapisa. Ostale organizacione jedinice predviđene su i u novom pravilniku.

Predlogom pravilnika predviđeno je da, za radna mjesta sekretara odbora za bezbjednost i odbranu, kao i antikorupciju, uslov bude posjedovanje dozvole za pristup tajnim podacima stepena tajnosti „strogo tajno“.

Zakonom o tajnosti podataka propisano je da pristup tajnim podacima bez dozvole imaju članovi odbora za bezbjednost i odbrane i antikorupciju.

“Osnovni razlozi za donošenje akta o organizaciji i sistematizaciji sadržani su u potrebi za daljim jačanjem Službe, kako bi organizaciono i kadrovski pružili što stručniju i kvalitetniju podršku poslanicima, imajući u vidu ulogu parlamenta u procesu pristupnih pregovora sa Evropskom unijom”, navodi se u obrazloženju Predloga novog pravilnika.

Kao razlog se navodi i donošenje novog zakona o državnim službenicima i namještenicima kojim su uvedena nova zvanja državnih službenika i namještenika i izmijenjeni uslovi radnih mjesta za pojedina zvanja u pogledu potrebne školske spreme.

Najčitanije

Budućem rukovodstvu ostavljaju preko 24 miliona EUR na računu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Dosadašnji predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić i član...