fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšen zbog izazivanja nacionalne i vjerske mržnje

Uhapšen zbog izazivanja nacionalne i vjerske mržnje

Podgorica, (MINA) – Nikšićka policija uhapsila je A.M. (22) iz Beograda, sa boravištem u Nikšiću, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

„A.M. je, kako se sumnja, 20. oktobra, na društvenoj mreži Facebook na svom profilu objavio neprimjerenu fotografiju ispred spomenika narodnog heroja Ljuba Čupića u Nikšiću, sa neprimjerenim sadržajem u opisu fotografije“, saopšteno je iz Uprave policije

Navodi se da su objavljena fotografija i sadržaj teksta koji je bio u njenom opisu izazvali uznemirenje građana Nikšića.

„Policija je po saznanju za ovu objavu preduzela sve neophodne mjere i radnje koje su rezultirale identifikovanjem lica koje je navedenu fotografiju objavilo“, kaže se u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se A.M. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu.

A.M. je uz objavljenu fotografiju, na kojoj pokazuje kao da “puca” u Čupića, napisao ”Ubili smo te jednom, ubićemo te opet”.

U tekstu uhapšenog, kako je saopštila policija, napisana je i poruka ”ubijaćemo vas opet i opet, sve dok se srpske zemlje i srpski narod ne oslobodi vašeg đavoljeg duha i komunizma”.

Najčitanije

Sjutra turnir u Herceg Novom Podgorica, (MINA) - Crnogorska Tekbol liga biće nastavljena drugim zimskim...