fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšene dvije osobe zbog ilegalnog posjedovanja oružja

Uhapšene dvije osobe zbog ilegalnog posjedovanja oružja

Podgorica, (MINA) – Nikšićka policija pronašla je pištolj i municiju u ilegalnom posjedu i uhapsila sugrađane R.M. (29) i A.Đ. (21), saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, službenici nikšićkog Centra bezbjedsnosti su u subotu, u jednom ugostiteljskom objektu izveli raciju i tom prilikom pronašli i izuzeli odbačeni pištolj marke „CZ Para“, sa okvirom u kojem se nalazilo osam metaka.

„Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da pronađeno oružje pripada bezbjednosno interesantnom licu R.M, koji je, sumnja se, kada je primijetio policijske službenike pištolj dodao A.Đ, koji je takođe bezbjednosno interesantno lice. A.Đ. je potom, sumnja se, pištolj odbacio“, kazali su iz policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se R.M. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija,

Kako se navodi, tužilac je naložio da se A.Đ. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

„Oni su privedeni tom tužiocu uz krivične prijave. Nakon privoda nadležnom sudiji za istragu za R.M. je određen pritvor i on je sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije