fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryUhapšene tri osobe zbog paljenja zastave

Uhapšene tri osobe zbog paljenja zastave


Podgorica, (MINA) – Policija je uhapsila tri osobe i njima je tužilaštvo odredilo zadržavanje do 72 sata zbog osnovane sumnje da su zapalile zastavu Crne Gore u Budvi i time počinila krivično djelo povreda ugleda države.

Kako je saopštila Uprava policije, uhapšeni su I.R. (30) iz Plava, N.Š. (26) iz Andrijevice, i M.Š. (25) iz Danilovgrada.

Rukovodilac Jedinice za opšti krimnalitet u Centru bezbjednosti Budva Vesko Nedović je kazao da su 16. februara, oko ponoći, obaviješteni da je zapaljena zastava države Crne Gore koja je bila istaknuta na jarbolu na šetalištu Slovenska obala u blizini rta Zavala.

“Odmah po prijemu obavještenja na lice mjesta su izašli službenici Centra bezbjednosti Budva koji su ustanovili da je zastava spuštena sa jarbola i zapaljena”, rekao je Nedović.

On je kazao da je o tome upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru po čijem nalogu su službenici Centra bezbjednosti Budva izršili uviđaj i naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na rasvetljavanju događaja i identifikaciji izvršilaca.

“Mjere i radnje koje su preduzimali službenici CB Budva rezultirale su identifikacijom osumnjičenih lica – I.R., N.Š. i M.Š”, kazao je Nedović.

Navodi se da su, po nalogu državnog tužioca u Kotoru, ova lica lišena slobode 18. februara zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...