fbpx
NaslovnicaCrna GoraUprava policije: Povorka protekla bez incidenata

Uprava policije: Povorka protekla bez incidenata


Podgorica, (MINA) – Povorka ponosa, sedmi „Montenegro Prajd”, koja je danas održana u Podgorici, protekla je bez incidenata, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su kazali da su preventivne policijske aktivnosti doprinijele da Povorka, koja je održana u organizaciji NVO „Queer Montenegro”, prođe u mirnoj atmosferi.

Iz Uprave policije kazali su da si njihovi službenici sprovodili planske aktivnosti koje su obezbijedile stvaranje uslova za bezbjedno odvijanje ovog javnog okupljanja.

Kako su rekli ove godine je, shodno procjenama i analizama prethodnih povorki, na obezbjeđivanju Prajda angažovan manji broj policijskih službenika nego prošle i prethodnih godina.

“Angažovan je bio optimalni broj policijskih službenika koji je mogao da odgovori na policijske zadatke da se ukazala bilo kakva potreba za intervencijom”, navode iz Uprave policije.

Prema njihovim riječima, povorka je počela u 17 sati a završena je oko 18 časova.

“Službenici Uprave policije će nastaviti da aktivnostima iz svoje nadležnosti doprinose obezbjeđenju primjene i poštovanja ljudskih prava i sloboda, a posebno vulnerabilnih grupa među kojima je i LGBT zajednica”, poručili su iz Uprave policije.

Kako su kazali povorci su prisustvovali pomoćnik direktora za Sektor policije opšte nadležnosti Nikola Janjušević, načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević i predstavnici policije u Timu povjerenja Uprave policije i LGBT zajednice.
(kraj) žug

Najčitanije