fbpx
NaslovnicaCrna GoraUputiće zahtjev da se Vujošević brani sa slobode

Uputiće zahtjev da se Vujošević brani sa slobode


Podgorica, (MINA) – Odbrana Nenada Vujoševića uputiće zahtjev da se on brani sa slobode, a založiće stan ili neku drugu nepokretnost kao jemstvo, kazao je njegov advokat Borivoje Borović.

On je novinarima, nakon saslušanja Vujoševića u Specijalnom državnom tužilaštvu, kazao da je primio pravosnažno rješenje Apelacionog suda, u kojem je otpala i tačka 2 – da bi Vujošević navodno mogao da utiče na Kneževića ili neke druge svjedoke.

„Ostala je samo tačka jedan, povodom čega ćemo ponovo uputiti zahtjev, ovog puta da bi se branio sa slobode, tako što će založiti stan ili neku drugu nepokretnost“, naveo je Borović.

On je kazao da je Vujošević zatražio liječenje u bolnici, jer boluje od kancera.

„Saopštio mi je da u zatvoru pokušavaju da mu se približe neki zatvorenici, ne bi li ga natjerali da bilo šta progovori ili zluopotrebili, kao što je bilo u nekim predmetima Ljube Bigovića i ostalih okrivljenih, kada je cimer iz sobe postao važan zaštićeni svjedok“, dodao je Borović.

On smatra da je Vujošević vrlo uznemiren, uplašen i da ga stalno pritiskaju.

Borović je kazao da je teret dokazivanja na Tužilaštvu.„Neka pruže dokaze“, poručio je Borović.

On je rekao da njegov klijent neće sarađivati sa Tužilaštvom.

„Sa Tužilaštvom praviti dilove protiv drugih okrivljenih, to je vrlo nemoralno i protiv kodeksa advokatske etike“, kazao je Borović.

Kako je naveo, dok je on branilac, Vujošević neće biti svjedok saradnik, niti će sarađivati sa Tužilaštvom.

„Ako ćemo se u ovom predmetu voditi kao u mnogim predmetima, gdje su zaštićeni svjedoci i svjedoci saradnici glavno dokazno sredstvo, onda tu nešto je vrlo problematično i u samom postupku i sa pravnom državom“, rekao je Borović.

Na pitanje da li je bilo pokušaja da Vujošević bude svjedok saradnik, on je odgovorio da procjenjuje da je bilo.

Borović je ponovio da snimci telefonskih razgovora koje je objavljivao odbjegli biznismen Duško Knežević ne mogu biti zakonit dokaz u postupku koji se vodi protiv njegovog klijenta.

„Telefonski razgovori nijesu zakonit dokaz i nema saglasnosti Vujoševića da se izvede kao dokaz, niti samog Kneževića, koji mora da bude dostupan Tužilaštvu“, naveo je Borović.

Kako je rekao, pošto nijedan konkretno svjedok nije predložen i nikakva druga vještačenja ne postoje, ovo je predmet koji će zapasti sigurno u ćorskokak.

Najčitanije