fbpx
NaslovnicaCrna GoraUspješno planirano trošenje novca iz IPA II

Uspješno planirano trošenje novca iz IPA II

Podgorica, (MINA) – Crna Gora uspješno je planirala kako da potroši 279,1 milion EUR, koliko je Evropska unija (EU) opredijelila državi kroz program Instrumenta pretpristupne podrške za period 2014-2020 (IPA II), saopštila je nacionalna IPA koordinatoka, Ivana Glišević Đurović.

Ona je, na sastanku Nadglednog odbora IPA-e u Podogrici, navela da su svi programi u okviru IPA I, do 2007. do 2013. godine uspješno zatvoreni, a odobreni projekti završeni, sa izuzetkom projekta većeg obima Unapređenje sistema vodosnabdijevanja i izgradnja sistema za tretman otpadnih voda i kanalizacione mreže u Beranama.

Kako je rekla Glišević Đurović, rezultati u IPA I bili su dobra osnova za dalji posvećen rad IPA struktura nakon 2014. godine, što potvrđuje činjenica da se uspješno nastavilo sa sprovođenjem programa IPA II.

Ona je kazala da je prethodna godina je u dijelu koji se odnosi na sprovođenje i planiranje IPA II bila dinamična i obilježena aktivnostima koje su se odnosile na pripremu i sprovođenje projekata u periodu 2014-2018, ali i programiranja za period 2019-2020.

Ona je podsjetila da je završeno i programiranje za period 2019-2020 čime je zaokruženo planiranje svih raspoloživih sredstava iz nacionalnog programa IPA II.

“To znači da smo uspješno planirali utrošak svih 279,1 milion EUR koliko je EU opredijelila za Crnu Goru kroz nacionalne programe IPA II”, dodala je Glišević Đurović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije