fbpx
NaslovnicaCrna GoraUspostavljeni visoki standardi stručnosti javnih izvršitelja

Uspostavljeni visoki standardi stručnosti javnih izvršitelja

Podgorica, (MINA) – Posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o javnim izvršiteljima ustanovljeni su visoki standardi stručnosti za javne izvršitelje, koji u svakom predmetu moraju da pokažu visok nivo profesionalizma i odgovornosti, kazao je ministar pravde Zoran Pažin.

On je, na otvaranju konferencije „Profesionalno ponašanje i odgovornost javnih izvršitelja“ u Budvi, naveo da jedino stučnim, odgovornim i efikasnim radom javni izvršitelji, kao i pripadnici ostalih profesija u pravosuđu, mogu da zavrijede povjerenje građana i privrede i u potpunosti doprinesu razvoju i napretku crnogorskog društva.

Pažin je rekao da su posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o javnim izvršiteljima ustanovljeni visoki standardi stručnosti za javne izvršitelje, koji moraju da polože i pravosudni i javno-izvršiteljski ispit da bi mogli da se bave tom značajnom djelatnošću.

On je pozdravio nedavnu odluku Komore javnih izvršitelja da unaprijedi Etički kodeks javnih izvršitelja i uskladi ga sa međunarodnim standardima u toj oblasti.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...