fbpx
NaslovnicaCrna GoraUtvrdili Predlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji

Utvrdili Predlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji

Podgorica, (MINA) – Vlada je utvrdila Predlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji kojim je potpunije uređen postupak liječenja neplodnosti kod žena i muškaraca asistiranim reproduktivnim tehnologijama korišćenjem polnih ćelija i tkiva i i embrionima.

Kako je saopšteno iz Vlade, na današnjoj sjeddnici utvrđen je i Predlog zakona o ljekovima kojim je ta oblast u potpunosti harmonizovana sa evropskom legislativom i standardima EU za pacijente kao krajnje korisnike zdravstvene zaštite.

Iz Vlade su kazali da je jedna od novina zakona da dosadašnja Agencija za ljekove postaje Institut za ljekove i medicinska sredstva.

„Kao naučno-istraživačka institucija koja će kroz saradnju sa fakultetima zdravstvenih, prirodnih i tehnološko-tehničkih usmjerenja razvijati i razmjenjivati ekspertska znanja u cilju podizanja kvaliteta, edukacije, naučnih istraživanja, realizacije naučnog rada u oblasti ljekova i medicinskih sredstava“, kaže se u saopštenju.

Utvrđen je Prijedlog zakona o zaštiti od jonizujućih zračenja, radijacionoj i nuklearnoj sigurnosti i bezbjednosti s Izvještajem sa javne rasprave.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije