fbpx
NaslovnicaCrna GoraUtvrđuju odgovornost zaposlenih u Dobroti

Utvrđuju odgovornost zaposlenih u Dobroti

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo zdravlja preduzima sve neophodne mjere radi utvrđivanju činjenica i eventulane odgovornosti zaposlenih u Specijalnoj bolnici za psihijatriju „Dobrota“ u Kotoru, povodom neprimjerenog sadržaja koji je objavljen na društvenim mrežama, saopšteno je iz tog resora.

Kako su kazali, u postupak utvrđivanja činjeničnog stanja uključeni su svi relevantni državni organi koji mogu doprinijeti rasvjetljavanju okolnosti događaja.

Iz Uprave bolnice su kazali da su takođe preduzeli sve neophodne aktivnosti u cilju utvrđivanja okolnosti nastanka fotografije na kojoj je pacijent Specijalne bolnice za psihijatriju P.Đ. fotografisan sa dvije nepoznate ženske osobe u toj ustanovi.

„Obaviješteno je Ministarstvo zdravlja, područno odjeljenje Uprave policije, upućen zahtjev za izjašnjenje firmi “Vector system security” angažovanoj na poslovima obezbjeđenja Sudskog odjeljenja bolnice i organizovani su sastanci sa Kolegijumom ustanove i zdravstvenim osobljem zaposlenim na Sudskom odjeljenju”, kaže se u saopštenju.

Uprava bolnice će, dodaje se, nakon utvrđivanja svih okolnosti blagovremeno informisati javnost o rezultatima istrage i eventualnom pokretanju disciplinske, prekršajne ili krivične odgovornosti zaposlenog osoblja ilifirme angažovane na poslovima obezbjeđenja.

Najčitanije