fbpx
NaslovnicaCrna GoraVeliko nevrijeme u Podgorici, aktivno nekoliko požara

Veliko nevrijeme u Podgorici, aktivno nekoliko požara

Podgorica, (MINA) – Na području Podgorice usljed jakog vjetra aktivno je nekoliko požara, saopšteno je iz Službe za zaštitu i spašavanje.

Komandir Službe Lazar Čađenović, kazao je agenciji MINA da su aktivni požari u Podstrani, Bigoru, Donjoj Gorici kod Univerziteta, zatim u Pavlovini prema Berima.

“ Trenutno je aktivan požar na Murtovini i u toku je saniranje požara kuće u Zagoriču”, rekao je Čađenović.

On je dodao da je prema izjavama mještana kod ob

jekta u Murtovini, podruma u Mosoru i kuće u Zagoriču, došlo do spoja elektro-instalacija.

Potrošači užeg centra bili bez struje dva sata i 45 minuta

Potrošači iz užeg gradskog jezgra Podgorice bili su bez struje dva sata i 45 minuta zbog požana na postrojenju Trafostanice “Podgorica 1”, saopšteno je iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

Iz te kompanije su kazali da je vjetar olujne jačine prenio požar iz naselja Zagorič na postrojenje trafostanice „Podgorica 1“.

“CGES je iz preventivnih razloga isključio elemente u postrojenju pomenute trafostanice, tako da je jedan dio Podgorice koji se napaja sa ove trafostanice bio bez elektične energije 20-ak minuta, dok je uže gradsko jezgro bilo bez napajanja od 15 časova do 17 časova i 45 minuta”, navodi se u saopštenju CGES-a.

Oni su kazali da su službe CGES-a odmah reagovale i ugasile požar sa 24 aparata za gašenje sve do trenutka kada je došla Vatrogasna služba podgoričke opštine i lokalizovala požar.

“Uz uvijek iskazano izvinjenje, CGES se trudi da ovakvih situacija bude što manje, ali je viša sila učinila svoje”, rekli su iz CGES-a.

Zbog nestanka struje semafori na prometnim raskrnicama nijesu radiili, zbog čega je u Podgorici u jednom trenutku bio saobraćajni kolaps.

Olujni vjetar je na pojedinim mjestim rušio drveće, i pokidao fasadu sa zgrada.

Gradonačelnik Ivan Vuković na terenu je i obilazi ugrožena područja.

Komisija će utvrditi štetu koje je nevrijeme izazvalo

Komisija za procjenu štete Glavnog grada utvrdiće koliku je štetu izazvalo nevrijeme koje je danas pogodilo Podgoricu, saopštio je gradonačelnik Ivan Vuković.

Vjetar jačine 80 km/h izazvao je brojne požare zbog kojih su potrošači iz centra Podgorice bili skoro tri sata bez struje. Zbog prestanka struje neki semafori nijesu radili, što je izazvalo gužve i kolaps u saobraćaju.

“Komisija za procjenu štete utvrdiće koliku štetu su požari izazvali, a o rezultatima procjene ćemo obavijestiti nadležne državne organe”, rekao je Vuković agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, Glavni grad će u okviru svojih nadležnosti, uložiti maksimum napora da se što prije saniraju posljedice današnjeg nevremena.

Vuković je obišao kuću koja je bila zahvaćena požarom u park šumi Zagorič i domaćinstvo u Doljanima gdje se zapalilo sijeno i dio štale.

 

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...