fbpx
NaslovnicaCrna GoraVeljović: Naša je obaveza da čuvamo građane, ali i pripadnike službe

Veljović: Naša je obaveza da čuvamo građane, ali i pripadnike službe

Podgorica, (MINA) – Patriotizam i jedinstvo koje je policija pokazala u prethodnom periodu zaslužuju poštovanje, ocijenio je direktor Uprave policije Veselin Veljović, ističući da je njihova obaveza da štite građane, ali i pripadnike službe.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Veljović se sastao danas sa policijskim službenicima koji su zadobili povrede u incidentima koji su se dešavali u prethodnom periodu.

On je, kako se navodi, izrazio priznanje policijskim službenicima na savjesnom i odgovornom obavljanju radnih zadataka i čestitao im na odlučnim i hrabrim reakcijama koje su pokazali u ključnim momentima.

„U izvršavanju opredjeljenih zadataka iskazali ste mudrost i trpeljivost, a kada je bilo neophodno pokazali ste efikasnost, hrabrost i požrtvovanost u odgovorima na nasilje koje je bilo usmjereno direktno na vas“, istakao je Veljović.

Iz policije su naveli da su aktuelna pitanja i dešavanja u Crnoj Gori zahtijevala preduzimanje zakonom propisanih policijskih radnji radi očuvanja stabilnosti, reda i bezbjednosti države.

„Svjedoci smo da su prilikom vršenja radnih zadataka naši službenici bili izloženi kako verbalnim tako i fizičkim napadima. Iznenađeni smo bili stepenom agresije koji je bio upućen prema pripadnicima službe“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su podsjetili da je u incidentima koji su se desili u Podgorici i Pljevljima povrijeđeno deset pripadnika policije, od kojih je jedan službenik zadobio tešku, a ostali lakše tjelesne povrede.

Najčitanije

Air Montenegro dočekao milionitog putnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna avio-kompanija Air Montenegro danas je opslužila svog milionitog putnika i...