fbpx
NaslovnicaCrna GoraVjetar poremetio put karatistima za Alborg

Vjetar poremetio put karatistima za Alborg

Podgorica, (MINA) – Karate reprezentacija Crne Gore zbog lošeg vremena nije jutros avionom otputovala iz Dubrovnika na Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u Alborgu, saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da je aerodrom u Dubrovniku zatvoren zbog jakog vjetra.

Bilo je predviđeno da crnogorski karatisti, koji su tokom noći autobusom doputovali u Dubrovnik, preko Zagreba i Kopenhagena, stignu do Alborga.

Sekretar Veljko Brnović, koji je vođa puta, kazao je da ih je neodlazak za Zagreb onemogućio da na vrijeme stignu na let za Kopenhagen i kasnije večeras za Alborg.

“Ta varijanta nam je propala. Ponuđeno nam je da idemo autobusom do Splita i odatle letimo do Frankfurta, gdje bi trebalo da se ukrcamo u avion za Kopenhagen. Tu moramo prenoćiti i da u četvrtak ujutro produžimo do Alborga”, kazao je Brnović agenciji MINA.

Crnogorski karate na Evropskom prvenstvu (EP) za kadete, juniore i mlađe seniore u danskom Alborgu predstavljaće 24 takmičara, sedam takmičara u katama i 17 u borbama.

U borbama nadmetaće se mlađi seniori Nenad Dulović (do 60), Stefan Gojčević (do 75), Ilija Radonjić (do 84) i Vasilisa Bujić (+68), juniori Janko Dževerdanović (do 61), Bojan Bošković (do 68), Andrija Fatić (do 76), Nemanja Jovović (+76), Jovana Strujić (do 53), Saša Bojović (do 69) i Milena Jovanović (preko 59).

Nastupiće i kadeti Božidar Jeknić (do 52), Nemanja Mikulić (do 57), Vladimir Vukčević (do 63), Anđela Ivanović (do 47), Milica Jeknić (do 54) i Leona Markić (preko 54).

U katama pojedinačno takmičiće se mlađi seniori Vladimir Mijač i Jovana Marić, juniori Kenan Nikočević i Ivana Bujković i kadet Vasilije Perović, kao i muški kadetsko-juniorski tim Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić.

Predvodiće ih selektori Žarko Raković, Radoslav Vukićević i Slavka Maksimović.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...