fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada će odgovorno razmotriti sve sugestije

Vlada će odgovorno razmotriti sve sugestije

Podgorica, (MINA) – Vlada je od Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na današnjem sastanku dobila više predloga i inicijativa u cilju jačanja kredibiliteta institucija, povjeranja javnosti i snaženja izbornog sistema i sve sugestije razmotriće pažljivo.

Predsjednik Vlade Duško Marković razgovarao je danas sa izvršnim direktorom CDT-a Draganom Koprivicom, u okviru dijaloga i inicijative „Savez za Evropu“, čiji je cilj postizanje konsenzusa o pitanjima važnim za prevazilažinje podjela i dinamičniji put ka Evropskoj uniji (EU).

“U veoma konstruktivnom, kvalitetnom i sadržajnom razgovoru, Marković i predstavnici Vlade dobili su više predloga i inicijativa u cilju jačanja kredibiliteta institucija i povjeranja javnosti u njihov rad, kao i snaženja izbornog Sistema”, kazali su iz Vlade.

Iz Vlade su poručili da će odgovorno i sa pažnjom razmotriti sve sugestije koje su dobili na sastanku od CDT-a i u odnosu na njih odrediće se u toku ili na kraju cijelog procesa.

Kako su podsjetili, Vlada je pokrenula širok dijalog sa relevantnim društvenim akterima u cilju unapređenja integracionog procesa kao ključnog cilja državne politike, kao i završetka procesa sveobuhvatnih reformi i ukupnog napretka društva.

„Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

Podrška za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvalo je zainteresovane da se do...