fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada i Đukanović da što prije izađu sa ponudom opoziciji

Vlada i Đukanović da što prije izađu sa ponudom opoziciji

Podgorica, (MINA) – Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović pozvao je Vladu i predsjednika države da što prije izađu sa ponudom opoziciji koju je najavio premijer Duško Marković.

On smatra da je jesen krajni rok kada bi trebalo da počnu pregovori vlasti i opozicije u vezi sa formiranje tehničke vlade i izmjenama izbornog zakonodavstva.

“Politički odgovorno bilo bi da Vlada Crne Gore, zajedno sa predsjednikom države, izađe sa ponudom oko tehničke vlade, čiji bi primarni cilj bio da primijeni novo izborno zakonodavstvo i spriječi zloupotrebe državnih resursa u izborne svrhe”, rekao je Damjanović u intervjuu agenciji MINA.

Kako je istakao, na tu eventualnu ponudu opozicija, makar onaj dio koji to želi, mora imati spreman odgovor.

On je podsjetio da su svi opozicioni poslanici potpisali da će bojkotovati naredne izbore ukoliko oni ne budu fer i slobodni.

»Nakon deset izbornih ciklusa na državnom nivou, desetine lokalnih, referenduma i predsjedničkih izbora, za Crnu Goru je vrijeme da tridesetogodišnjicu višestranačja obilježi prvim pravim demokratskim izborima, čije bi rezultate svi bez rezerve prihvatili i nakon kojih niko ne bi imao pravo da se žali na zloupotrebe«, rekao je Damjanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...