fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada nema pretenzije da povjerava hramove bilo kome osim vjernicima

Vlada nema pretenzije da povjerava hramove bilo kome osim vjernicima

Podgorica, (MINA) – Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti nema pretenzije da povjerava hramove bilo kome osim vjernicima, kazao je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin i poručio poslanicima Demokratskog fronta (DF) da nemaju od koga da brane hramove, jer ih niko neće napadati.

On je, na pitanje poslanika DF-a Slavena Radunovića da li Vlada svjesno provocira građanske sukobe u Crnoj Gori, odgovorio da namjera Vlade nije da iko osim vjernika koristi vjerske objekte i da je moralni imperativ da se čuvaju teških riječi.

„To je ono što je u duhu tradicije, na koju Vi s pravom volite da se pozivate, da se čuvamo teških riječi i čuvamo jedni druge od sebe samih,“ kazao je Pažin.

Zakon, kako je istakao, nema nikakve pretenzije da ikome povjerava hramove osim vjernicima.

„Ne očekujete gospodine Radunoviću valjda da Vlada drži sjednice u nekom od vjerskih objekata. Zaista je neprihvatljiva manipulacija da se navodno radi o potrebi da država raspolaže tom imovinom tako što će je stavljati u promet. Ništa od toga nije tačno“, rekao je Pažin.

On je dodao da je Opština Cetinje upisana kao vlasnik Cetinjskog manastira.

Pažin je pitao da li neko smeta vjernicima da idu u Cetinjski manastir, da li ih neko napada, uzurpira, ugrožava.

„Niko. Prema tome, nemate od koga da branite hramove, jer ih niko neće napadati. A ako tvrdite da će ih neko napadati onda grubo manipulišete činjenicama“, kazao je Pažin, obraćajući se poslanicima DF-a.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije