Vlada opredijelila 50 hiljada EUR za pomoć Ulcinju

40
foto: Vlada CG

Podgorica, (MINA) – Vlada Crne Gore je, na predlog ministarke Marije Vučinović, opredijelila 50 hiljada EUR urgentne pomoći za opštinu Ulcinj, koja je u utorak pogođena jakim nevremenom.

Vučinović se ranije danas sastala sa predsjednikom Opštine Ulcinj, Ljorom Nrekićem i njegovim saradnicima, kako bi se informisala o posljedicama i štetama uzrokovanim jakim nevremenom, koje je u utorak, pogodilo tu opštinu.

Nrekić je kazao kazao da su usljed nevremena i vodovodni i elektro sistemi oštećeni, ali su u najkraćem roku sanirani.

“Prema preliminarnoj procjeni relevantnih službi šteta koju je pretrpjela opština je milion i 245 hiljada EUR”, rekao je on.

Vučinović je obećala da će na današnjoj sjednici Vlade predložiti da se Opštini Ulcinj urgentno opredijeli jednokratna finansijska pomoć.

Ona je dodala i to da Štab za vanredne situacije, na čelu sa predsjednikom Opštine Ulcinj, efikasno i brzo radi na saniranju štete.

“Znamo da je turistička sezona u toku i moram izraziti zadovoljstvo što su Štab za vanredne situacije i Nrekić veoma brzo reagovali kako bi se što prije sanirale posljedice jakog nevremena”, kazala je Vučinović.

Vučinović je, nakon sastanka, sa predstavnicima Opštine obišla lokalitete, koji su, pogođeni jakim olujnim vjetrom, pretrpjeli veliku štetu, saopšteno je iz Vlade.