fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada: Radimo u interesu građana Kotora

Vlada: Radimo u interesu građana Kotora

Podgorica, (MINA) – Vlada je preduzela sve zakonske mjere i aktivnosti kako bi obezbijedila funkcionisanje Kotora i ostvarivanje prava građana, a sve inicijative iz te lokalne samouprave procesuirala je, kako je saopšteno, sa punom pažnjom.

Iz Vlade su reagovali na navode smijenjenog predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića da premijer Duško Marković nije odgovarao ni na jedan dopis.

Jokić je u nedjelju uputio otvoreno pismo Markoviću povodom situacije u Kotoru i ocijenio da je premijeru interes partije i pojedinaca u njoj iznad grada i države.

“Sve inicijative koje su stigle sagledali smo i procesuirali sa punom pažnjom zbog građana Kotora, gledajući njihove interese, jer oni nijesu krivi što predsjednik opštine radi po političkom diktatu, a ne po savjesti i odgovornosti”, rekli su iz Vlade.

Kako su naveli, u slučaju raspuštanja Skupštine opštine Kotor, Vlada je preduzela sve zakonom propisane mjere i aktivnosti kako bi obezbijedila funkcionisanje lokalne samouprave i ostvarivanje prava građana.

Iz Vlade su kazali da tvrdnje Jokića iznijete na račun Markovića nijesu tačne.

Kako su naveli, Marković je imao više od 20 zvaničnih posjeta opštinama i više od 40 radnih sastanaka u svom kabinetu sa lokalnim rukovodstvima.

Iz Vlade su rekli da dvije godine zaredom Jokić nije htio da dođe na sastanak kod Markovića, koji se organizuje uoči opštinskog praznika.

Sastanak, kako ističu, nije kurtoaznog ili protokolarnog tipa, već operativnog i radnog.

“Jokić dvije godine igoriše Markovića. Takođe, ignorisao je pozive i inicijative nekoliko ministara, odbijajući da upriliči sastanke sa njima i u svom kabinetu”, zaključuje se reagovanju.

Najčitanije