fbpx
NaslovnicaCrna GoraVrtić u Tuzima otvara vrata u septembru

Vrtić u Tuzima otvara vrata u septembru


Podgorica, (MINA) – Vrtić u Tuzima, čija je gradnja u toku, počeće sa radom u septembru, a djeci će na raspolaganju biti 220 mjesta, saopšteno je iz Uprave javnih radova (UJR).

Iz Uprave su agenciji MINA kazali da taj projekat realizuju kroz program Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) za izgradnju sedam vrtića širom Crne Gore, a da investicija iznosi oko 1,65 miliona EUR.

Kako su naveli, početak rada vrtića u septembru mnogo će značiti, kako za roditelje, tako i za otvaranje novih radnih mjesta za kvalifikovani kadar sa tog područja.

Vrtić će raditi u okviru Javne predškolske ustanove “Đina Vrbica”, koja trenutno ima 18 vaspitnih jedinica na teritoriji cijelog grada i oko pet hiljada djece uzrasta od jedne do šest godina.

“Predškolska ustanova u Tuzima, površine 1,4 hiljade metara kvadratnih, imaće 11 radnih soba, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene, kao i ostale prateće sadržaje. Šest soba će biti namijenjeno potrebama vrtića, a pet za jaslice”, precizirali su iz Uprave.

Iz te institucije, koja od 1. januara funkcioniše kao samostalan organ, kazali su da je od maja prošle godine, kada je izvođač Eurozox ušao u posao, do danas, završeni zemljani radovi, izrada AB konstrukcije objekta i zidarski radovi.

“U toku su završni radovi na krovnom pokrivaču, postavljanje spoljnje i unutrašnje bravarije, malterisanje, ugradnja instalacija, fasaderski radovi i podizanje ograde. Svi radovi teku planiranom dinamikom, pa se očekuje da objekat bude predat na upotrebu u junu”, kazali su iz Uprave.

Kako su naveli, početku radova prethodio je tenderski postupak, koji je Uprava javnih uspješno sprovela u skladu sa CEB procedurom.

Iz Uprave su naglasili da, zajedno sa Vladom, na teritoriji Opštine Tuzi planiraju još jedan kapitalan projekat – izgradnju osnovne škole na Karabuškom polju, procijenjene vrijednosti 4,5 miliona EUR.

„Tokom ove godine predviđeno je sprovođenje javnog konkursa za izbor urbanističko-arhitektonskog rješenja, izradu i reviziju tehničke dokumentacije, za što je kapitalnim budžetom opredijeljeno 50 hiljada EUR“, naveli su iz Uprave.

Najčitanije