fbpx
NaslovnicaCrna GoraVučić ne dolazi u Crnu Goru

Vučić ne dolazi u Crnu Goru

Beograd, (MINA) – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće doći u Crnu Goru na Badnji dan i sa tim je, kako je kazao, saglasan patrijarh Irinej.

Vučić i Irinej sastali su se jutros u zgradi Patrijaršije, kako bi razgovarali o situaciji u Crnoj Gori.

Vučić je kazao da je planirao da ide u Pljevlja, u Milevšesku eparhiju, i da je sve bilo isplanirano i dogovoreno.

“U Pljevlja sam planirao da odem, ali sada vam je jasno da u Crnu Goru neću ići. Ne želim da dajem alibi da mi kažu da je to napad na nezavisnost i ustavni poredak Crne Gore”, rekao je Vučić na konferenciji za medije.

On je dodao da ne želi haose.

“Počeli su da puštaju u medije kako će to da izazove krvoproliće, nemire, haos. Pitao sam se da li je moguće da moja jedna posjeta hramu može to da izazove”, naveo je Vučić.

Prema njegovim riječima, Zakonom o slobodi vjeroispovijesti direktno su pogođeni interesi srpskog naroda.

“Namjera režima u Podgorici ili dijela režima je očigledna a to je da se smanji srpski korpus”, rekao je Vučić.

On je kazao da Srbija ni u jednom trenutku nije pravdala paljenje zastave.

“Da li je trebalo da zatvorimo Knez Mihailovu ulicu? Nemojte da lažete. Niko nije htio da upada u Ambasadu. Optužujete Srbiju po starim principima”, poručio je Vučić.

On je pitao američku ambasadorku u Podgorici Džudi Razing Rajnke da li je užasnuta kada hapse ljude jer nose srpsku trobojku.

“Nisi užasnuta što srpski jezik ne smije da se govori? Nisi užasnuta što otimaju svetinje”, pitao je Vučić.

Crnogorski režim je, kako je rekao, tražio da se organizuje peticija, jer je Beograd sve organizovao.

“Kako vas nije sramota lažovi jedni? Mi samo gledamo ono šta se dešava srpskom narodu. Vidim da ste se žalili NATO-u zbog paljenja zastave, koju smo i mi osudili”, poručio je Vučić.

On je zahvalio Demokratskom frontu i ostalim, kako je rekao, srpskim partijama, koji su podržali njegov dolazak u Crnu Goru.

“Mislio sam da je to normalna stvar, a onda sam shvatio po reakcijama iz pojedinih kabineta u Crnoj Gori da to što bih privatno došao u crkvu, nije po volji. Počeli su da puštaju u medije kako će to da izazove krvoproliće, nemire i haose”, kazao je Vučić.

Komentarišući navode da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odbio susret sa njim, Vučić je kazao da to nije istina.

“To nije istina jer nikada nisam tražio susret sa Amfilohijem već samo sa patrijarhom”, naveo je Vučić.

Istakao je i da će podržavati srpski narod u Crnoj Gori.

“Sve institucije srpskog naroda, od Matice srpske, svih naših institucija i udruženja podržavaćemo deset puta više nego do sada. To ćemo javno da radimo”, rekao je Vučić.

Najčitanije