fbpx
NaslovnicaCrna GoraVujačića sumnjiče za još tri ubistva

Vujačića sumnjiče za još tri ubistva

Podgorica, (MINA) – Podgoričanin Marjan Vujačić (34), koji je uhapšen u Novom Sadu, osim za ubistvo Jugoslava Cvetanovića osumnjičen je i da je učestvovao u likvidacijama Podgoričana Mila Ilića (28), Veska Kalezića (47) i državljanina Srbije Gorana Tasića, piše Dan.

Ilić i Kalezić ubijeni su u Podgorici, dok je Tasić likvidiran u Holandiji.

Vujačić je prvenstveno uhapšen zbog falsifikovanih dokumenata, da bi nakon toga inspektori iz Srbije utvrdili da se njegovi tragovi podudaraju sa tragovima sa mjesta ubistva Cvetanovića, brata Saše Cvetanovića koji se tereti za likvidaciju Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, vođe „zemunskog klana”.

Kako prenosi Dan, radeći dalje na provjeri podataka, a u saradnji sa Upravom policije Crne Gore, utvrđeno je da postoji sumnja da je Vujačić učestvovao i u likvidacijama Ilića i Kalezića u Podgorici i Tasića u Holandiji.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, rade na rasvjetljavanju više krivičnih djela teško ubistvo za koje se sumnja da je izvršio M.V. (34), koji je prije dva dana uhapšen u Novom Sadu.

„Postoje osnovi sumnje da je M.V. izvršio najmanje četiri krivična djela teško ubistvo. On je prije dva dana uhapšen zbog sumnje da je 27. septembra 2017. godine u Vranju, sa više hitaca iz vatrenog oružja, ubio tridesetogodišnjeg Jugoslava Cvetanovića“, kaže se u saopštenju MUP-a Srbije.

Kako se navodi, intenzivnim radom pripadnika MUP-a Srbije došlo se do saznanja da bi M.V. mogao biti odgovoran za još tri ubistva, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji.

„Osumnjičenom M.V. je od strane Višeg suda u Beogradu određen pritvor do 30 dana“, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Vujačić je iz podgoričkog naselja Golubovci i do sada nije bio poznat po izvršenju težih krivičnih djela.

Radeći na rasvjetljavanju likvidacija, crnogorski istražitelji došli su do sumnje da je on bio blizak takozvanom „škaljarskom klanu”.

Zbog toga su, kako se sumnja, njegova meta bile osobe koje su sarađivala sa suprotstavljenim „kavačkim klanom”.

Kalezić je ubijen u novembru prošle godine u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

On je bio ispred lokala „Level” kada je ubica u njegovom pravcu ispalio oko deset hitaca.

Odmah nakon likvidacije policija je u naselju Zeta u Botunu pronašla zapaljeno vozilo za koje istražitelji sumnjaju da su ga ubica i njegov pomagač koristili da pobjegnu sa mjesta ubistva.

Krajem aprila ove godine u ulici Oktobarske revolucije, u blizini Autobuske stanice, ubijen je Ilić.

Kada je prilazio autu, ubica je u njegovom pravcu ispalio oko deset hitaca.

Tasić je ubijen u martu prošle godine u Amsterdamu.

Dana kada se desilo ubistvo, on je sa aerodroma otišao u oblast Pijet Mondrijanstrat, gdje je imao ugovoren sastanak.

Na mjestu sastanka sačekao ga je ubica koji je u njegovom pravcu ispalio oko deset hitaca.

Najčitanije