fbpx
NaslovnicaCrna GoraVukotić osuđen na 15 mjeseci zatvora

Vukotić osuđen na 15 mjeseci zatvora

Beograd, (MINA) – Viši sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 mjeseci zatvora Jovana Vukotića zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

“Ovom odlukom odbijene su žalbe Vukotićevih branilaca i tužilaštva i potvrđena je prvostepena presuda Drugog osnovnog suda u Beogradu od 30. novembra, kojom je osuđen zbog produženog krivičnog dela falsifikovanje isprave”, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Vukotić je u pritvoru od 10. septembra, a pritvor mu se uračunava u kaznu zatvora, što znači da će, ako odmah bude upućen na izvršenje kazne, na slobodu izaći u decembru.

Viši sud je u decembru potvrdio i odluku osnovnog suda kojom je odbijen predlog odbrane Vukotića da se pusti iz pritvora uz jemstvo od 150 hiljada EUR, kako bi pravosnažnu presudu sačekao na slobodi.

Vukotiću, koji se povezuje sa crnogorskim “škaljarskim klanom” pritvor je određen i produžavan zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da bi mogao da ponovi krivično djelo.

On se nalazi i pod istragom crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom ljetovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i sjutradan je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu potjernicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

On ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je protjeran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

Najčitanije