fbpx
NaslovnicaCrna GoraVuković: DF predlaže poraženo na referendumu

Vuković: DF predlaže poraženo na referendumu

Podgorica, (MINA) – Najavljena inicijativa Demokratskog fronta (DF) za izmjene i dopune Ustava legitimna je, ali je sporna sadržina zahtjeva, kazao je predsjednik skupštinskog Ustavnog odbora, Miodrag Vuković, navodeći da DF predlaže ono što je voljom građana poraženo na referendumu.

DF je najavio da će preko Ustavnog odbora inicirati dopune i izmjene Ustava, kojima će biti predviđeno da Skupština bira predsjednika Vrhovnog suda, sve sudije, ali i specijalnog državnog tužioca kojeg bi predložio Vrhovni državni tužilac.

Vuković je rekao da je najava DF-a legitimna jer parlamentarni subjekti u nekim situacijima i druge institucije i pojedinci van parlementa imaju pravo da pokrenu inicijativu da se dorađuje najviši pravno-politički akt države.

„Ništa sporno kada je najava u formalnom smislu u pitanju, ali je sporna najavljena sadržina zahtjeva. Sporna je za onaj dio crnogorskog parlamenta koji stoji iza napisane pozitivne funckionišuće ustavne organizacije države“, kazao je Vuković agenciji MINA.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije