fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa pomoć stanovništvu Albanije uplaćeno skoro 100 hiljada EUR

Za pomoć stanovništvu Albanije uplaćeno skoro 100 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Gađani Crne Gore, privredni i drugi subjekti uplatili su blizu 100 hiljada EUR na žiro račun koji je Crveni krst (CKCG) otvorio za pomoć stanovništvu Albanije pogođenom nedavnim zemljotresom.

Kako su kazali iz CKCG prvi dio akcije prikupljanja pomoći traje do 25. decembra, a njihov cilj je da do kraja godine uplatile prikupljeni novac Crvenom krstu Albanije.

“Veoma smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima prikupljanje pomoći za stanovnike Albanije i ovim putem zahvaljujemo svima koji su uplatili novac na naš račun”, kazali su iz CKCG.

Akciju će, kako su naveli, nastaviti i sljedeće godine, ali žele da što prije da uplate novac koji su do sada prikupili, kako bi doprinijeli saniranju posljedica zemljotresa.

Zainteresovani i dalje mogu uplaćivati pomoć na broj žiro računa 520-5188-31, kod Hipotekarne banke.

Iz CKCG rekli da su u stalnom kontaktu sa Crvenim krstom Albanije i da u skladu sa njihovim potrebama pomažu ugroženom stanovništvu.

Do sada je, kako su kazali, pored prikupljanja finansijske podrške, u kolektivne centre u Draču i Liježu upućena pomoć, koja se sastojala od garderobe, kreveta, dušeka, ćebadi i prekrivača.

“I dalje ćemo pratiti djelovanje Crvenog krsta Albanije i Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFCK), koji zajednički koordiniraju i realizuju pružanje pomoći”, rekli su iz CKCG

Podsjetili su da je MFCK objavila preliminarni apel za pružanje podrške Crvenom krstu Albanije koji iznosi tri miliona CHF (švajcarskih franaka).

Iz CKCG su kazali da je prikupljanje finansijske podrške najbolji način da se pomogne najugroženijima, i pomoći će za dugoročno saniranje posljedica zemljotresa.

Prema njihovim riječima, ukoliko bude potrebe za drugim vidovima pomoći, njihova organizacija je spremna da odgovori, u skladu sa svojim kapacitetima.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...