fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa stanove zaposlenih u zdravstvu 1,5 miliona EUR

Za stanove zaposlenih u zdravstvu 1,5 miliona EUR

Podgorica, (MINA) – Predstavnici Ministarstva zdravlja i reprezentativnih sindikata zdravstva potpisali su danas Sporazum kojim je predviđeno da Vlada, od 2021. do 2023. godine, Stambenoj zadruzi Zdravstvo uplati 1,5 miliona EUR za stambene potrebe zaposlenih u toj oblasti.

Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u zdravstvu potpisali su ministar zdravlja Kenan Hrapović i predsjednici reprezentativnih sindikata.

Hrapović je, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, kazao da na taj način Vlada nastavlja da vodi odgovornu politiku države u sektoru zdravstva.

„Zajedno sa pregovorima koje Vlada ovih dana nastavlja u cilju povećanja zarada zaposlenima u zdravstvenom sistemu, ovo je još jedan pokazatelj brige Vlade i Ministarstva o zdravstvenim radnicima i njihovom standardu“, kazao je Hrapović.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu, uz pomoć Vlade i u saradnji sa Stambenom zadrugom, 167 zaposlenih u zdravstvu riješilo stambeno pitanje na ovaj način.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...