fbpx
NaslovnicaCrna GoraZapečaćene prostorije SO Kotor

Zapečaćene prostorije SO Kotor

Podgorica, (MINA) – Predsjednici Opštine i Skupštine opštine (SO) Kotor, Vladimir Jokić i Dragica Perović, zapečatili su prostorijelokalnog parlamenta, nakon što je najavljeno da će danas biti održana sjednica za koju smatraju da je zakazana nezakonito.

Nastavak sjednice SO Kotor zakazala je skupštinska većina od 17 odbornika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Liberalne partije, Hrvatske građanske inicijative i Bruna Lončarević, a na dnevnom redu je bilo razrješenje Jokića.

U zapisniku koji su potpisali Jokić, Perović, Milivoje Samardžić, Branko Ivanović i Branko Kovačević piše da je danas, a u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, izvršeno fizičko obezbjeđivanje službenih prostorija SO.

Kako se navodi, cilj je privremeno onemogućavanje odbornika DPS u kotorskom parlamentu Željka Avramovića u vršenju radnji koje su najavljene za danas.

Opštinsko rukovodstvo, predvođeno Jokićem, je u četvrtak podnijelo krivičnu prijavu protiv Avramovića zato što je, kako smatraju, neovlašćeno zakazao nastavak sjednice kotorskog parlamenta.

Promijenjene su brave i zaključavani svi ulazi koji vode u službene prostorije SO radi onemogućavanja pristupa neovlašćenim osobama.

“Fizičko obezbjeđivanje prostorija kotorskog parlamenta izvršeno je zbog rizika od izvršenja krivičnog djela u produženom trajanju, a čije posljedice mogu imati uticaj na ostvarivanje prava građana opštine Kotor, blokiranje vršenja funkcija lokalne samouprave”, navodi se u zapisniku.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...