fbpx
NaslovnicaCrna GoraZaposleni da se pridržavaju mjera zaštite i zdravlja na radu

Zaposleni da se pridržavaju mjera zaštite i zdravlja na radu

Podgorica, (MINA) – Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) apelovala je na zaposlene da se pridržavaju mjera zaštite i zdravlja na radu ali i da prijave sve nepravilnosti koje uočavaju, a koje su takve da mogu dovesti njihov život i zdravlje u opasnost.

Iz USSCG su podsjetili da se od 2003. godine, 28. april obilježava kao Svjetski dan zaštite i zdravlja na radu, kao podsjetnik na značaj i važnost prevencije profesionalnih oboljenja i povreda na radu, ali i dan kada treba odati počast žrtvama profesionalnih oboljenja i povreda.

„USSCG apeluje na poslodavce da obezbijede mjere zaštite kako bi moguće rizike sveli na najmanju moguću mjeru, i da razvijaju i njeguju dijalog sa zaposlenima i pozivaju nadležne organe da vrše redovne kontrole i preduzimaju mjere iz svoje nadležnosti”, saopšteno je iz USSCG.

Iz te raddničke organizacije su saopštili da su zdravlje i život pojedinaca vrjedniji od bilo kojeg novčanog ulaganja u unaprjeđenje radnih uslova i stvaranja ambijenta u kojem su rizici od povreda i oboljenja svedeni na minimum.

„Važno je da svi zajedno, kroz aktivan i argumentovan dijalog i kroz multisektorski pristup, stvaramo takav ambijent koji je od značaja za cijelo društvo i sistem. Samo bezbjedan i zdrav radnik može dati svoj puni potencijal i doprinos procesu rada“, naveli su iz USSCG.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije