fbpx
NaslovnicaCrna GoraZatražili prijem kod Orava

Zatražili prijem kod Orava

Podgorica, (MINA) – Predstavnici Srpskog nacionalnog savjeta (SNS) uputili su šefu Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Aivu Oravu zahtjev za prijem zbog, kako su naveli, očigledne diskriminacije srpskog naroda u svim djelovima društvenog i kulturnog života.

U dopisu Oravu, navodi se da su srpskom narodu u Crnoj Gori uskraćena sva stečena prava, ne samo od izdvajanja Crne Gore iz zajedničke države sa Srbijom, već i sva ona koja je srpski narod imao kao viševjekovni konstituent države.

„Razlog našeg zahtjeva je očigledna diskriminacija srpskog naroda u svim djelovima društvenog i kulturnog života“, piše u zahtjevu za prijem.

Kako su kazali iz SNS-a, srpskom narodu u Crnoj Gori u potpunosti su uskraćena Ustavom garantovana prava iz člana Zaštita identiteta, a na njihove zahtjeve i primjedbe upućene državnim institucijama nije odgovoreno.

Predstavnici SNS-a navode da državne institucije Crne Gore ni u jednom slučaju nijesu uvažile mišljenja Zaštitnika ljudskih prava i sloboda u vezi sa njihovim pritužbama o očiglednoj diskriminaciji prema srpskom narodu u Crnoj Gori.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije