fbpx
NaslovnicaCrna GoraZavršena sezona Eko mini odbojke

Završena sezona Eko mini odbojke

Podgorica, (MINA) – Odbojkaško takmičenje za najmlađe – EKO mini odbojka u četvrtoj sezoni okupilo je 650 djevojčica i dječaka uzrasta od devet do 12 godina, odnosno 56 ekipa iz 19 klubova, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza.

Navodi se da je manifestacijom na Trgu nezavisnosti u Podgorici i zvanično završena sezona EKO mini odbojke, tokom koje je odigrano 235 utakmica.

Odbojkaški savez to takmičenje organizuje uz sponzorstvo kompanije Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice i podršku Ministarstva sporta i mladih i Sekreterijata za kulturu i sport Podgorice.

Predsjednik Odbojkaškog saveza, Cvetko Pajković kazao je da je Eko mini odbojka možda i najvažnije takmičenje u crnogorskoj odbojci.

“Ove godine će naša seniorska selekcija da se nađe prvi put na prvenstvu Evrope, osvojili smo zlato na Igrama malih zemalja Evrope, u obije konkurencije. Ali, mi želimo kontinuitet dobrih rezultata, želimo da se što skorije i odbojkašice zakorače na glavnu evropsku scenu. Zato se i radujemo što je ova EKO mini odbojkaška liga iz godine u godinu sve brojnija, pa smo ove dostigli rekord od 650 djece koja učestvuju, koja dolaze iz 56 ekipa”, kazao je Pajković.

Foto: OSCG

On je poručio djeci da kada ih vidi na odbojkaškim terenima ili sa odbojkaškom loptom, želi da vidi i njihov osmijeh i da tako bude kroz cijelu njihovu karijeru.

“Odbojka je sport zadovoljnih i uspješnih, kakav god rezultat bio na semaforu”, rekao je Pajković.

Najčitanije