fbpx
NaslovnicaCrna GoraZavršena škola u Golubovcima vrijedna 4,5 miliona EUR

Završena škola u Golubovcima vrijedna 4,5 miliona EUR

Podgorica, (MINA) – Izgradnja Srednje mješovite škole u Golubovcima, vrijednosti preko 4,5 miliona EUR, završena je, i biće u funkciji od septembra, saopštio je ministar prosvjerte Damir Šehović,

On je danas, nakon obilaska škole sa direktorom Uprave javnih radova Rešadom Nuhodžićem, i predsjednicom opštine Golubovci Tanjom Stajović, kazao da je riječ o jednom od najvećih objekata u Crnoj Gori, koji se prostire na 5,5 hiljada metzara kvadratnih i namjenjen je za smještaj 750 učenika.

„Objekat se sastoji od četiri lamele u kojima je smješteno 12 učionica, nekoliko laboratorija, kabineta i radionica, biblioteke sa čitaonicom, prostorije za upravu, nastavnike i ostalo osoblje, kao i fiskulturna sala od oko 480 mjesta“, kazao je Šehović.

To je, kako je naveo, ujedno i jedina srednja škola na teritoriji Golubovaca, zbog čega ona ima izuzetan značaj za građane te opštine.

Šehović je najavio da će od septembra u toj školi učenici biti u prilici da se obrazuju za četvorogodišnje programe – opšti smjer gimnazije, ekonomski tehničar i poljoprivredni tehničar, kao i trogodišnje programe – kuvar, konobar i frizer.

Nastava će, dodao je on, biti stručno zastupljena kvalitetnim kadrom, a izbor smjerova vršen je na osnovu interesovanja đaka i tražnje na tržištu.

Šehović je rekao da je uvjeren da će upis, koji je počeo danas, biti na očekivanom nivou, i da će interesovanje učenika biti veliko, posebno za stručna zanimanja koja se inače promovišu kampanjom „Stručno je ključno – Alati budućnosti su u vašim rukama!“ .

„Jer time želimo da pošaljemo poruku svršenim osnovcima da su srednje stručne škole odličan izbor za sve one koji imaju talenat za brojne programe koje ove škole nude“, kazao je on.

 

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije