fbpx
NaslovnicaCrna GoraZenka čestitao katolički Božić

Zenka čestitao katolički Božić

Podgorica, (MINA) – Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka uputio je čestitku povodom katoličkog Božića, navodeći da je taj praznik prilika za podsјećanje da društvo u Crnoj Gori njeguje različitosti, međusobno uvažavanje i razumiјevanje.

On je čestitao praznik nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju, sveštenstvu i redovništvu, svim katoličkim vjernicima, kao i protestantskim crkvama i svim vjernicima koji taj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

“Želim da ovaj svijetli praznik provedete u zdravlju, miru i sreći. U duhu harmonije i međusobnog poštovanja, neka nas Božić podstakne na uspjeh i napredak na svim životnim poljima”, naveo je Zenka.

Kako je kazao, ovaj praznik prilika je da se
podsјetimo da smo društvo koje njeguje različitosti, međusobno uvažavanje i razumiјevanje.

Crna Gora, kako je istakao, prepoznata je kao multikonfesionalna država u kojoj se ljudi poštuju, zajedno žive bez obzira na vjerske i nacionalne razlike.

“Neka nas ovaj sveti praznik iznova podsjeća da sa svojim svakodnevnim djelovanjem i ponašanjem još snažnije zalažemo za jačanje dijaloga i odgovornosti, solidarnosti i harmonije u društvu i zajednici u kojoj živimo”, poručio je Zenka.

Kako je naveo, u duhu dobrih odnosa i uvažavanja, Božić dodatno jača dijalog i slogu među ljudima.

“U želji dа prеdstојеćе dаnе prоvеdеtе u duhоvnоm miru, zаdоvоlјstvu i pоrоdičnој srеći, ispunjеni rаdоšću kојu nоsi vеliki hrišćаnski prаznik, јоš јеdnоm vаm žеlim srеćаn Bоžić”, zaključio je Zenka.

Najčitanije