fbpx
NaslovnicaCrna GoraŽenska ekipa poražena od Kine

Ženska ekipa poražena od Kine

Madrid, (MINA) – Ženska ekipa u borbama karate reprezentacije Crne Gore u drugom kolu završila je nastup na Svjetskom prvenstvu u Madridu.

Ekipa u sastavu Marina Raković, Dragana Konjević, Vasilisa Bujić i Ksenija Rajović poražena je danas u drugom kolu od Kine 2:0.

Crnogorski tim savladao je juče, na startu ekipnog takmičenja, Peru 2:1.

Kina nije uspjela da izbori finale, poražena je u narednom kolu od Egipta, čime je crnogorskoj ekipi zatvorila vrata repesaža.

Porazom ženske ekipe u borbama crnogorski karatisti završili su nastup na šampionatu svijeta bez medalje.

Selektor Žarko Raković kazao je da nije iznenađen rezultatom crnogorskih karatistkinja u Madridu.

“Nedostatak sredstava i odlazak bez trenera i stručne podrške na turnire Premijer lige, uslovili su poraze u prvim kolima i gubljenje samopouzdanja Marine Raković. Doveli smo u situaciju da jedan šampion ne može meč da dobije. Probaću da joj povratim samopouzdanje do Evropskog prvenstva, a ukoliko ne, ona će završiti karijeru”, kazao je Raković agenciji MINA.

On je naglasio da nije očekivao medalju, ali da jeste bolji rezultat.

“Da budem iskren od karatistkinja nijesam očekivao medalju. Vjerovao sam u Nenada Dulovića”, rekao je Raković.

On je, komentarišući ekipni nastup ženskog tima u borbama, kazao je da se osjetio izostanak Jelene Majsimović i Ane Drašković.

“Kako očekivati dobar rezultat od tima u kojem nijesu Maksimović i Drašković, sa Marinom Raković u stanju u kojem se nalazi. Tako se ne može napraviti rezultat, imamo četiri djevojke od kojih su dvije izuzeno mlade”, rekao je Raković.

Selektor u borbama za muškarce, Slobodan Vlahović kazao je da rezultat karatista u Madridu očekivan, navodeći da ostaje žal što Nenad Dulović nije ušao u borbu za medalju jer ga je dijelila samo jedna pobjeda.

“Svakako od njega se i najviše očekivalo u ovom trenutku i sa njegovim nastupom možemo biti zadovoljni. Naš naljbolji takmičar Mario Hodžić nije mogao dati svoj maksimum, jer duže vrijeme vuče povredu, pa i nijesmo očekivali da u takvom stanju može napraviti rezultat na SP”, rekao je Vlahović agenciji MINA.

On je kazao da su Almir Cecunjanin i Nikola Malović već u prvom kolu imali izuzetno kvalitetne borce i poraženi u neizvjesnim mečeima.

“Ukupan utisak je svakako da se uz više sportske sreće moglo i bolje. Slijede novi izazovi i šampionat Evrope već u martu naredne godine u Gvadalahari. Prije svega moramo oporaviti Hodžića i odraditi dobre pripreme sa podmlađeim sastavom”,kazao je Vlahović.

On je nglasio da je tokom šampionata u Madridu dogovorena saradnja o zajedničkim aktivnostima sa savezima država regiona.

Najčitanije