fbpx
NaslovnicaCrna GoraZlatičanin želi pobjedu protiv Murzabekova

Zlatičanin želi pobjedu protiv Murzabekova

Podgorica, (MINA) – Crnogorski profesionalni bokser Dejan Zlatičanin kazao je da će do meča protiv Rusa Viškana Murzabekova biti maksimalno spreman i da ne sumnja da će 10. novembra u Podgorici ostvariti pobjedu.

Biće to njegov povratak na ring nakon skoro godinu i po pauze i poraza od Meksikanca Roberta Ramiresa.

Nekadašnji prvak svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC, poslije osam godina ponovo će na ring pred podgoričkom publikom.

Uspjeh karijere ostvario je 11. juna 2016. godina, kada je prekidom u trećoj rundi pobijedio Frenklina Mamanija i osvojio WBC titulu prvaka svijeta.

Šampionski pojas je izgubio porazom u duelu sa Majkijem Garsijom, 28. januara 2017. godine u Las Vegasu.

Zlatičanin je kazao da se već mjesec nalazi u trenažnom procesu i da je bazične pripreme odradio na Zlatiboru.

“Poslije boravka na Zlatiboru i 15 dana napornog rada, nastavio sa treninzima u bokserskom klubu Zlatičanin. Ubrzo putujem za Sloveniju na završne pripreme. Ponovo sam ostvario saradnju sa starim trenerom Slobodanom Anđelićem i znam da ću biti spreman za 10. novembar. Vjerujem u njegov rad jer me je i doveo do titule šampiona svijeta”, rekao je Zlatičanin agenciji MINA.

On je, komentarišući rivala, kazao da boksuje protiv izuzetno čvrstog i opasnog Čečena, koji se bori pod ruskom zastavom.

“Gledajući njegove prethodne borbe mogu da kažem da je črvrt i izuzetno spreman. Identične smo građe i visine, zagarantovan je uzbudljiv meč. Vjerujem u svoju pobjedu i da podrška publike neće izostati. Pobjeda bi me vratila među najbolje u lakoj kategoriji. Od 2011. godine kada sam posljednji put boksovao u Morači i pobijedio Godfrija Nzimandea prošlo je osam godina”, kazao je Zlatičanin.

On je istakao da njegov rival nosi nadimak “mali Tajson” i da je to dobra najava “vatre” u ringu.

“Mnogi će bokserski stručnjaci reći da sam lud što sam odabrao da se borim protiv tako opasnog protivnika, ali znam da ću biti spreman za njega”, rekao je Zlatičanin.

Crnogorski profesioonalac odradio je na profesionalniom ringu 25 mečeva I ostvario 23 pobjede.

Njegov naredni ima 29 godina i skor od 19 pobjeda i četiri poraza.

Najčitanije